Hemmamatch mot Drott

 
Nu duggar matcherna tätt och på sex dagar är vi nu framme vid match tre och denna gången är det HK Drott från Halmstad som står för motståndet på hemmaplan. Drott som är regerande mästare har precis som hemmalaget underpresterat så här långt och ligger bara på en nionde plats i tabellen, endast en poäng före IFK.
 
Drott har blandat och gett ordentligt där man har pressat Kristianstad till ett oavgjort resultat på bortaplan samtidigt som man har fått oavgjort mot nästjumbon Rimbo. Bortalaget kanske har förlitat sig alltför mycket på landslagsaktuella Magnus Persson som har mäktat med hela 90 mål så här långt samtidigt som Philip Stenmalm som ligger tvåa i den interna skytteligan "bara" har gjort 51 mål. Tätt bakom Stenmalm kommer Viktor Hallén med sina 49 mål och dessa tre herrar är något som IFK måste se upp med.
 
För IFK så gäller det att fortsätta på samma sätt som man avslutade matchen mot Hammarby på. Istället för att tappa en trygg ledning så kunde IFK denna gången jaga ikapp ett nästintill omöjligt underläge och "vann" en poäng. Rasmus Wremer har prickat formtoppen och har spelat fantastiskt bra i IFK:s tre senaste matcher och fortsätter han med det så kan det bli en riktigt kul kväll. Matchen är en "tvåkronasmatch" vilket innebär gratis inträde och vi hoppas därför på en utsåld Arena Skövde där publiken bär fram IFK till en ny seger!
 
Här är lite statistik inför matchen
 
 
Inbördes möten
27/02/13 IFK Skövde – HK Drott 33-32
15/11/12 HK Drott – IFK Skövde 28-22
21/03/12 IFK Skövde – HK Drott 30-33
20/10/11 HK Drott – IFK Skövde 29-33
10/02/11 HK Drott – IFK Skövde 26-28

Hemmamatch mot Redbergslid

 
Äntligen är det dags för hemmamatch igen, det var hela 15 dagar sedan senaste hemmamatchen spelades i Arena Skövde och denna gången är det Redbergslid, de vita elefanterna från Göteborg, som kommer på besök.
 
Redbergslid har, precis som IFK, blandat och gett en hel del i inledningen på säsongen och återfinns på en åttonde och sista slutspelsplats med 12 inspelade poäng, två poäng före IFK. Som vanligt kan man inte annat än att imponeras av att Redbergslid lyckas få ut max av laget där Linus Arnesson är deras spelmotor och han leder också deras interna skytteliga med 63 gjorda mål. Inför säsongen värvades bl.a. Nikola Stojcevski och det har visat sig vara en riktigt bra värvning. Med sina 52 mål har han bidragit mycket till Redbergslids anfallsspel och har kunnat avlasta Arnesson när det har behövts.
 
För IFK så hoppas man att en längre period med förluster nu är slut. Vinsten senast mot H 43 var väldigt välbehövlig på många. Likt många andra matcher denna säsongen ledde IFK stort, ett tag stod det 18-11, men då släppte man in motståndarlaget igen och ett tag var det likaläge, 21-21. Men istället för att få oavgjort eller förlora matchen så lyckades IFK resa sig och vinna matchen, mycket tackvare Jonas Källman som satte två väldigt viktiga mål i matchens slutskede. Joakim Svensson i målet spelade också bra matchen igenom och bidrog mycket till att IFK tillslut kunde vinna matchen med 25-24. Och nu hoppas vi att denna seger leder till att det börjar lossna på allvar och förhoppningsvis en ny vinst mot Redbergslid.
 
Här är lite statistik inför matchen
 
 
Inbördes möten
07/10/13 Redbergslids IK – IFK Skövde 28-20
20/02/13 Redbergslids IK – IFK Skövde 29-31
26/11/12 IFK Skövde – Redbergslids IK 26-30
29/02/12 Redbergslids IK – IFK Skövde 25-21
21/11/11 IFK Skövde – Redbergslids IK 36-32

RSS 2.0