Hemmamatch mot Redbergslid

 
Äntligen är det dags för hemmamatch igen, det var hela 15 dagar sedan senaste hemmamatchen spelades i Arena Skövde och denna gången är det Redbergslid, de vita elefanterna från Göteborg, som kommer på besök.
 
Redbergslid har, precis som IFK, blandat och gett en hel del i inledningen på säsongen och återfinns på en åttonde och sista slutspelsplats med 12 inspelade poäng, två poäng före IFK. Som vanligt kan man inte annat än att imponeras av att Redbergslid lyckas få ut max av laget där Linus Arnesson är deras spelmotor och han leder också deras interna skytteliga med 63 gjorda mål. Inför säsongen värvades bl.a. Nikola Stojcevski och det har visat sig vara en riktigt bra värvning. Med sina 52 mål har han bidragit mycket till Redbergslids anfallsspel och har kunnat avlasta Arnesson när det har behövts.
 
För IFK så hoppas man att en längre period med förluster nu är slut. Vinsten senast mot H 43 var väldigt välbehövlig på många. Likt många andra matcher denna säsongen ledde IFK stort, ett tag stod det 18-11, men då släppte man in motståndarlaget igen och ett tag var det likaläge, 21-21. Men istället för att få oavgjort eller förlora matchen så lyckades IFK resa sig och vinna matchen, mycket tackvare Jonas Källman som satte två väldigt viktiga mål i matchens slutskede. Joakim Svensson i målet spelade också bra matchen igenom och bidrog mycket till att IFK tillslut kunde vinna matchen med 25-24. Och nu hoppas vi att denna seger leder till att det börjar lossna på allvar och förhoppningsvis en ny vinst mot Redbergslid.
 
Här är lite statistik inför matchen
 
 
Inbördes möten
07/10/13 Redbergslids IK – IFK Skövde 28-20
20/02/13 Redbergslids IK – IFK Skövde 29-31
26/11/12 IFK Skövde – Redbergslids IK 26-30
29/02/12 Redbergslids IK – IFK Skövde 25-21
21/11/11 IFK Skövde – Redbergslids IK 36-32

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0