Hemmamatch mot Alingsås

 
Ikväll är det dags för säsongens sjätte hemmamatch när gästande Alingsås kommer på besök, ett Alingsås som har sju raka segrar och endast två förluster hittills i årets Elitserie. De har spelat ett antal jämna matcher bl.a. mot IFK och har lyckats vinna flertalet av de täta drabbningarna. Den välmeriterade Daniel Tellander ligger högt upp i skytteligan med sina 49 mål men på andra kanten finns också hypersnabba Marcus Enström som också hänger med bra i skytteligan. Dessa två herrar tillsammans med den blott 19-årige spelmotorn Jesper Konradsson gäller det att se upp för om IFK ska gå vinnande ur dagens strid.
 
För IFK:s del gäller det att komma tillbaks till det spel som man hade innan matchen i torsdags borta mot Ystad. En match där den rätta viljan uteblev och där Ystad komfortabelt kunde vinna med hela 30-21. De två matcherna innan, mot Sävehof och Rimbo, visade på att spelet finns och det hoppas vi återfinns igen i kvällens match. IFK ligger just nu på 11:e plats i tabellen och två poäng skulle sitta väldigt fint och man ska komma ihåg att IFK har inte förlorat hemma mot Alingsås sedan den 6:e december 2011. Dessutom är revanschlustan efter den "snöpliga" förlusten mot Alingsås på bortaplan för ca en månad sedan stor där man hämtade in ett niomåls underläge till likaläge men orkade inte hela vägen och förlorade med 28-24.
 
Här är lite statistik inför matchen
 
 
Inbördes möten
23/10/13 Alingsås HK – IFK Skövde 28-24
04/02/13 IFK Skövde – Alingsås HK 28-25
09/12/12 Alingsås HK – IFK Skövde 35-34
30/09/12 IFK Skövde – Alingsås HK 33-29
08/02/12 Alingsås HK – IFK Skövde 33-25

Hemmamatch mot Rimbo

 
Match nummer nio för säsongen knackar på dörren och denna gång är det nykomlingen Rimbo som kommer på besök, ett Rimbo som har haft en väldigt tuff inledning på säsongen. Laget har ännu kammat noll poäng i tabellen med blandade resultat så här långt. Bl.a. pressade de IFK på hemmaplan där IFK tillslut kom undan med en uddamålsvinst, 28-27. Även Hammarby och Guif har fått slita för sina segrar men trots att tre bröder Tollbring spelar i laget och två av dem, Jerry och Jeff, samt Endrit Abdullahi ligger högt upp i skytteligan så har Rimbo ännu ingen seger.
Men man får ändå inte låta sig luras av deras minst sagt ovanliga spelstil som påminner lite om Hammarbys och som det absolut gäller att se upp för.
 
För IFK så har de två senaste matcherna slutat oavgjorda. Den senaste hemmamatchen mot Lugi slutade 27-27 och i onsdags borta mot Sävehof blev slutresultatet 29-29,
Matchen mot Sävehof var en väldigt välspelad match med ett stort underhållningsvärde där Robert Lechte gjorde en stormatch och där IFK:s spelmotor Linus Lake äntligen var tillbaks på planen. Det märktes och IFK ledde stora delar av matchen men av någon konstig anledning fick man en väldig massa lätta utvisningar emot sig i slutskedet av matchen vilket bidrog till att Sävehof kunde ta ikapp ett femmåls underläge till likaläge när klockan stod på 60 minuter.
Annars var det en av de bästa matcherna som IFK har spelat den här säsongen och vi hoppas på att det fortsätter så även mot Rimbo.
 
Här är lite statistik inför matchen
 
 
Inbördes möten
25/09/13 Rimbo HK – IFK Skövde 27-28

RSS 2.0